Λουκέτο στο Mega; Μαρινάκης-Σαββίδης χάνουν 10+5 εκατ. ευρώ

13:55 12/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Βαρδινογιάννη ότι αποσύρεται από το Mega, όλα δείχνουν ότι το εμβληματικότερο κανάλι τη ιδιωτικής τηλεόρασης οδεύει προς κλείσιμο. Η ανακοίνωση σημείωνε «υπό τις παρούσες συνθήκες», πράγμα που σημαίνει ότι η οικογένεια θα μπορούσε να επανέλθει αν το Συμβούλιο Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αντισυνταγματικό τον έκρινε πριν από 1,5 χρόνο, επειδή δεν τον διεξήγαγε το ΕΣΡ,

αλλά το υπουργείο του Νίκου Παππά. Τον τωρινό, όμως, θα τον διενεργήσει το ΕΣΡ, το οποίο έχει συγκροτηθεί με ομόφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Βουλής. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν, λοιπόν, να καταπέσει και η φετεινή διαγωνιστική διαδικασία; Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαντούν «πάρα πολλές». Το είπαν ήδη στους απλήρωτους επί 17 μήνες εργαζόμενους του σταθμού, όταν τους επισκέφθηκαν. Ωστόσο, πολλοί νομικοί διατυπώνουν αντίθετη γνώμη.

Στην περίπτωση που το Συμβούλιο Επικρατείας κρίνει ως συνταγματικό τον διαγωνισμό (συνεδριάζει στις 3 Μαρτίου), το Μega πιθανότατα θα κλείσει και το σήμα και η ταινιοθήκη του θα εκπλειστηριαστούν. Οι εργαζόμενοι θα πάρουν ένα μισθό (ένας αντιστοιχεί στα 750,000 ευρώ που θα δώσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη) και θα πρέπει να κυνηγάνε τις τράπεζες να τους δώσουν 3,300,000 ευρώ, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη και τους χρεοκοπημένους πρώην μετόχους Σταύρο Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα. Φέξε μου και γλίστρησα, δηλαδή.

Ο Γιάννης Βαρδινιγιάννης θα συνεχίσει να έχει το Star και ο Ιβάν Σαββίδης το epsilοn, το οποίο αγόρασε από τον Φίλιππο Βρυώνη. Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μείνει χωρίς συμμετοχή σε κανάλι; Θα έχει δώσει σχεδόν 23 εκατομύρια ευρώ μόνο για τους ιστορικούς τίτλους των εφημερίδων ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ; Αυτή τη στιγμή διαθέτει το 22,1% των μετοχών του Mega, όσο είχε ο Χρήστος Λαμπράκης και μετά ο Σταύρος Ψυχάρης, αλλά αν κλείσει δεν θα του απομείνει τίποτα. Έτσι, θα έχει χάσει ίσως 10 εκατομύρια ευρώ (αν υποθέσουμε ότι η αξία των τίτλων των δυο ιστορκών εφημερίδων ήταν 13 εκατομύρια). Ο Σαββίδης πλήρως μόλις 3 εκατομύρια για αν αποκτήσει το Έθνος και το Έθνος της Κυριακής.

Κάτι τελευταίο: Τούτη την ώρα και ο Ιβάν Σαββίδης κατέχει το 19,63% των μετοχών του Μega -παρότι φαίνεται να το έχει μεταβιβάσει στην εταιρεία elenovo. Το είχε αγοράσει έναντι 5 εκατομυρίων από τον Φώτη Μπόμπολα, χωρίς ο τελευταίος να ενημερώσει τις τράπεζες. Άρα, θα χάσει και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ λεφτά, όπως ο Μαρινάκης;

Λουκέτο στο Mega; Μαρινάκης-Σαββίδης χάνουν 10+5 εκατομ ευρώ

The post Λουκέτο στο Mega; Μαρινάκης-Σαββίδης χάνουν 10+5 εκατ. ευρώ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα