Λονδίνο: Τεράστια πυρκαγιά σε 27ωροφο κτήριο – Έρευνες για αγνοουμένους – Αρκετοί νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)

09:47 14/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένα κτήριο 27 ορόφων τυλίχθηκε στις φλόγες τις πρώτες πρωινές ώρες στο Λονδίνο. Στο συγκρότημα κατοικούν περισσότεροι από 600 ένοικοι ενώ υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους. Με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική γνωστοποίησε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί, ενώ περίπου 50 άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία.

Όσο περνά η ώρα και οι αρχές αδυνατούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του κτηρίου. Η ζέστη που διαχέεται από την ένταση της φωτιάς είναι τόση που οι πυροσβέστες αδυνατούν να προσεγγίσουν.

Νωρίτερα,

οι εικόνες που μεταδίδονταν από το σημείο απεικόνιζαν τον τρόμο και τον πανικό καθώς ένοικοι για να σωθούν έφτιαξαν αυτοσχέδια σχοινιά από σεντόνια και προσπάθησαν να απεγκλωβιστούν από τα διαμερίσματά τους.

Οι ένοικοι των διαμερισμάτων των τελευταίων ορόφων αναβόσβηναν φακούς για να δώσουν σήμα κινδύνου και να καθοδηγήσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη διάσωσή τους.

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες και 40 οχήματα αλλά και ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο για να σώσουν τους ανθρώπους αλλά και να σβήσουν τις καταστροφικές φλόγες. Εικάζεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα βραχυκύκλωμα από τον δεύτερο όροφο και εξαπλώθηκε αμέσως στους πάνω ορόφους.

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας εκατοντάδων μέτρων καθώς αρχίζουν να πέφτουν συντρίμμια από το πολυώροφο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Λάτιμερ. To κτήριο ανακαινίστηκε πρόσφατα και εγκαταστάθηκαν διπλά τζάμια και νέο σύστημα θέρμανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα