Λονδίνο: Ο 18χρονος είχε συλληφθεί δύο εβδομάδες πριν από την επίθεση και απελευθερώθηκε

10:59 17/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Τη σύλληψη και δεύτερου άνδρα ανακοίνωσε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη ενός 18χρονουγια τη βομβιστική επίθεση στο μετρό, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο άνδρας, ηλικίας 21 ετών συνελήφθη στη συνοικία Hounslow του δυτικού

Λονδίνου λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου τοπική ώρα.

Την ίδια ώρα μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά. Ο 18χρονος που κρατείται από την αστυνομία ως ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου είχε συλληφθεί πριν από δύο εβδομάδες ως ύποπτος για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας στον σταθμό του μετρό όπου τελικά έκανε την επίθεση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος ανέφεραν γείτονες .
Ο έφηβος, ο οποίος κρατείται μετά την αστυνομική επέμβαση στο λιμάνι του Ντόβερ χαρακτηρίζεται ως «προβληματικό παιδί» που μεγάλωσε στο Sunbury-on-Thames από την Penelope Jones, 71 ετών, και τον σύζυγο της Ronald, 88.

Η Serena Barber, 47 ετών, η οποία γνωρίζει το ζευγάρι όλη της τη ζωή δήλωσε πως το ζευγάρι έχει «δύο αγόρια αυτήν την στιγμή, και τα δύο είναι υιοθετημένα. Το ένα που είναι μεγαλύτερο είναι ήσυχο και ευγενικό, ο άλλος ο 18χρονος είναι απαίσιος».

«Ξέρω ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες συνελήφθη από την αστυνομία στο Parsons Green, και στη συνέχεια απελευθερώθηκε και επέστρεψε πίσω στην Penny και τον Ron. Στη συνέχεια, η Penny είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει να τον φροντίζει και πως δεν μπορεί να τον χειριστεί».

Η αποκάλυψη αυτή ήρθε μόλις μετά τις δηλώσει του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο «χαμένος τρομοκράτης» πίσω από την επίθεση στο Λονδίνο ήταν «στα αρχεία της Σκότλαντ Γιαρντ» – και ασκούσε πίεση στην λονδρέζικη αστυνομία να αποκαλύψει εάν κρατήθηκε και γιατί απελευθερώθηκε.

Η αστυνομία από την πλευρα της απέφυγε να σχολιάσει και το μόνο που δήλωσε είναι πως εκτιμα πως στην επίθεση συμμετείχαν περισσότερα από ένα άτομα.

Πηγή: Dailymail.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα