Λεφτά στο… στρώμα κρατάνε και οι Γερμανοί!

09:21 1/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Τα λεφτά στο σπίτι κρατάνε πλέον και οι Γερμανοί καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία σημείωσαν αλματώδη αύξηση οι πωλήσεις χρηματοκιβωτίων.

Το α΄ εξάμηνο του 2016 οι πωλήσεις χρηματοκιβωτίων στη Γερμανία παρουσίασαν διψήφια αύξηση έως και κατά 25% ανάλογα με τις κατασκευάστριες εταιρείες και συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2015. Παράλληλα, στη χώρα διαμορφώνεται και μία άλλη τάση: Όσο μειώνεται ο αριθμός των γεννήσεων και ο αριθμός των συνταξιούχων αυξάνεται τόσο θα ενισχύεται τα επόμενα χρόνια και η διάθεσή τους να ξοδεύουν πιο πολλά και να αποταμιεύουν λιγότερα,

σύμφωνα με μελέτη της Deutsche Bank με αφορμή το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας.

Σήμερα οι καταθέσεις στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν αποδίδουν εξαιτίας των αρνητικών επιτοκίων, οπότε όσοι αποταμιεύουν κινδυνεύουν να πληρώσουν κάποια στιγμή και κάτι σαν «φύλακτρα». Ετσι οι Γερμανοί τώρα αγοράζουν χρηματοκιβώτια για τα σπίτια τους ή τραπεζικές θυρίδες, όπως αναφέρει σε άρθρο η MarketWatch.

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 οι αγορές χρηματοκιβωτίων είχαν μεγάλη άνοδο. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη κατασκευάστριά τους στη Γερμανία, η Burg – Waechter, παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 25% το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016. Διψήφια ποσοστά αυξήσεων στις πωλήσεις εμφάνισαν και οι ανταγωνίστριες εταιρείες, Tresorbau και Hartmann Tresore.

Keywords
Τυχαία Θέματα