Βαριες καταγγελιες απο Alpha και Star. Λαζαράτος: 48 άτομα πέρασαν χωρίς έλεγχο για τις τηλεοπτικές άδειες

13:42 30/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε σοβαρές αποκαλύψεις προέβει ο Πάνος Λαζαράτος σχετικά με τη διεξαγωγή της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο νομικός εκπρόσωπος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star τόνισε ότι αφού ανέλυσε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οφείλει να παρέμβει άμεσα και αυτεπάγγελτα η εισαγγελική αρχή.

Προσέθεσε πως εστάλη ήδη καταγγελία

στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία αναφέρονται όλα -και η στάση του Γ.-Β. Καλογρίτσα και οι μηδενικές προσφορές του Ιβ. Σαββίδη, όπως τόνισε.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι από τη μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, προκύπτει ότι 48 άνθρωποι μπήκαν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης την ημέρα του διαγωνισμού, χωρίς να ελεγχθούν. Όπως εξήγησε, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, «χτυπούσε κόκκινο» στο σύστημα ελέγχου και κανένας δεν τους έκανε έλεγχο. Ακόμα, όπως προκύπτει, δεν γινόταν κανείς έλεγχος στο τι προμήθευαν τα catering τους υποψηφίους.

Ανάμεσα σε εκείνους που πέρασαν, ήταν αρχηγοί αλλά και μέλη αποστολών των αντιπροσωπειών των καναλιών, αλλά και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας και μέλη της επιτροπής για τις άδειες.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο των τηλεοπτικών σταθμών, στις κάμερες καταγράφεται ο επικεφαλής αποστολής ενός υπερθεματιστή μαζί με αστυνομικό να μπαίνουν μαζί στην τουαλέτα.

«Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στραβά και κατέληξε σε μία δύσοσμη παρωδία. Για τον διαγωνισμό έκτρωμα είναι πια υπεύθυνα μόνο τα ποινικά δικαστήρια. Καλώ την εισαγγελική αρχή να παρέμβει άμεσα και αυτεπαγγέλτως.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λαζαράτος τον προέτρεψε να δει το υλικό από τις κάμερες του διαγωνισμού και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες καθώς, όπως εκτίμησε, κάθε λεπτό που αδρανεί «κάνει κακό και στην ελληνική Δημοκρατία και στην κυβέρνησή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα