Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική λύση

21:22 18/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική λύση υποστήριξε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνέντευξη τύπου μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στο Eurogroup.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής λύσης, ώστε να μπει ένα τέλος στην ελληνική κρίση.

Όπως εξήγησε, περιμένουμε

από την Αθήνα να επανέλθει με ρεαλιστικές προτάσεις, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, να προχωρήσει η υλοποίηση των μέτρων, να απελευθερωθεί η χρηματοδότηση και να υπάρξει ευελιξία από τους θεσμούς.

«Πρέπει να έρθουν από την ελληνική πλευρά απτές και αξιόπιστες προτάσεις που θα υποκαταστήσουν τις δικές μας» επανέλαβε η κ. Λαγκάρντ, ενώ ανέφερε πως οι θεσμοί συνέταξαν μια σειρά λογικές προτάσεις και τώρα περιμένουμε.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί σε βάρος της Ελλάδος είναι και το tweet του δημοσιογράφου των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ o οποίος ανέφερε πως η Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου είπε πως «οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα χρειάζονται διάλογο με ενηλίκους στο δωμάτιο»

At presser, @Lagarde says #Greece debate needs "dialogue with adults in the room."

— Peter Spiegel (@SpiegelPeter) June 18, 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα