Λάδι στη φωτιά από τον Βούτση: Θεωρώ επαρκείς τις 4 τηλεοπτικές άδειες

18:13 5/11/2016 - Πηγή: Aixmi

48 ώρες πριν συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για να αναζητήσει τρόπους συναινετικής συγκρότησης του ΕΣΡ, ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Βούτσης ρίχνει λάδι στη φωτιά, υποστηρίζοντας ακριβώς ό,τι έλεγε ο νόμος του Νίκου Παππά για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Θεωρώ επαρκείς τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες», δηλώνει στην εφημερίδα «Αγορά», για να ελαφρύνει δε την ατμόσφαιρα προσθέτει ότι δεν θα υπάρξει πίεση πάνω σε αυτό το

ζήτημα.

«Θα συνυπολογιστούν όλοι οι παράγοντες, οι οικονομικοί, οι τεχνολογικοί και οι άλλοι, για να καθοριστεί το νέο τηλεοπτικό φάσμα», αναφέρει, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει την αρμοδιότητα στο Σύνταγμα, παρά τη ρητή συνταγματική διάταξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατηγορεί τη ΝΔ πως «δεν ήθελε επί της ουσίας να τακτοποιηθεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Θεωρούσε ότι είναι μοχλός με τον οποίο όχι απλά πιέζει, αλλά αποδομεί και αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση».

Με αυτά τα δεδομένα -και εφόσον δεν αλλάξει κάτι ουσιαστικό- θα πρέπει να θεωρείται μάλλον απίθανη η επιτυχής έκβαση της διάσκεψης των προέδρων, τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα