Κύριε Βουλευτή, δεν είναι προσωπικά σου δεδομένα αυτά…

01:05 28/2/2012 - Πηγή: Aixmi


Ο σχετικός νόμος προστατεύει τον πολίτη από κάθε κακή χρήση των προσωπικών του δεδομένων από τρίτους, προς βλάβη της προσωπικότητας και της ελευθερίας του.

Έτσι και οι πολιτικοί μας, κάνουν χρήση του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων προκειμένου να μας αποκλείσουν από κάθε πληροφόρησή για κάθε δράση τους που μπορεί να μην είναι κολακευτική και να αποβεί μοιραία γι’ αυτούς.

Μάλλον τά ‘χουν μπερδέψει.

Εμείς δεν ζητήσαμε και δεν ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε τι ώρα έχουν το οικογενειακό τους

δείπνο, και αν τρώνε όλοι μαζί ή ένας-ένας. Αν μασάνε με το στόμα ανοιχτό, αν ρεύονται μετά το φαγητό, αν …πέρδονται στο δείπνο, αν τρώνε πολύ ή λίγο, αν βουτάνε από το πιάτο του διπλανού τους, αν τρώνε με τις πυζάμες, πώς κάνουν έρωτα, τι κομπλιμέντα συνηθίζουν να λένε στην καλή τους και στα παιδιά τους, πώς φέρονται στους φίλους και τους εξ αγχιστείας συγγενείς και δή τους γονείς και τα αδέλφια, και στις διάφορες εκδηλώσεις της προσωπικής τους ζωής και σφαίρας.

Αντίθετα, ενδιαφέρει όλους τους πολίτες, αν οι πολιτικοί μας είναι συνεπείς και αν διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα και τα δημόσια μέσα και αγαθά όπως πρέπει, δηλαδή για εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, και όχι για την κάλυψη προτιμήσεων και αναγκών των ιδίων και συγγενικών τους προσώπων, φίλων, εταίρων ή/και εταιρών.

Επίσης, ενδιαφέρει όλους τους πολίτες το ήθος των πολιτικών, δηλαδή αν οι πολιτικοί μας είναι αξιόπιστοι. Και τούτο, γιατί ο πολίτης δεν θέλει να συμμορφώνεται σε μέτρα και αποφάσεις που λαμβάνονται από άτομα που αυτοαναιρούνται λόγω ανακολουθίας των λόγων προς τα έργα τους, γιατί αυτό έχει άμεσο και προφανή αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών.

Μεγάλης σημασίας αρετή του πολιτικού προσώπου είναι η ακεραιότητα. Είναι τόσο μεγάλο το κενό που υπάρχει σήμερα, ώστε η μαύρη τρύπα του χρέους από την κακοδιαχείριση και μη πραγματοποίηση των δημοσίων εσόδων κινδυνεύει να μας καταπιεί όλους, τη χώρα και το λαό της. Ας σημειωθεί ότι το χρέος αυτό δεν είναι χρέος ανάπτυξης, αλλά χρέος κυρίως λόγω κατανάλωσης. Οι πολιτικοί μας και πολλοί υφιστάμενοί τους, ως δημόσια πρόσωπα, δεν αρκέστηκαν να απολαμβάνουν τα δημόσια αγαθά όπως όλοι οι πολίτες , αλλά επεθύμησαν και απήλαυσαν «λίγο περισσότερο», αυτό όμως συνιστά ιδιοποίηση, και είναι έγκλημα. Η άλλη διάσταση αυτού του εγκλήματος είναι η προσβολή των πολιτών από τους οποίους στέρησαν την ισότητα. Και όχι μόνο: τους περιφρόνησαν και σαν προσωπικότητες προς τις οποίες μάλιστα (οι πολιτικοί μας) είχαν υποχρέωση ιδιαίτερου σεβασμού, γιατί αποτελούν τους φορείς αναφοράς της δράσης τους (δράσης των πολιτικών).

Η εντιμότητα του πολιτικού είναι ένα άλλο στοιχείο εξαιρετικά κρίσιμο για τη σχέση του με τους πολίτες, και το σεβασμό του προς αυτούς. Δεν ενδιαφέρει τους πολίτες αν ο πολιτικός είναι συνεπής και ειλικρινής στις προσωπικές του σχέσεις, με τη σύζυγο και τα παιδιά του, τους συγγενείς του κλπ. Είναι άκρως ενδιαφέρον, όμως, ότι η εντιμότητα στις σχέσεις του πολιτικού με τους πολίτες και τ

Keywords
Τυχαία Θέματα