Κουβέλης για φονική πυρκαγιά: Δεν υπήρξαν στρατηγικού χαρακτήρα λάθη

13:48 19/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο θέμα της φονικής πυρκαγιάς αλλά και στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σχετικά με το θέμα της αποφυλάκισης του ανθυπολοχαγου=ύ Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι ήταν «αναμενόμενη».

«Αυτό που συνέβη ήταν το αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών από την πλευρά

της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα», υπογράμμισε ενώ παράλληλα αφηγείται στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πώς έζησε από τη δική του πλευρά «την αγωνία των οικογενειών των δυο στρατιωτικών στελεχών μας, το σθένος, την αξιοπρέπεια και τη λεβεντιά των δύο αξιωματικών μας», και ταυτόχρονα «το συνεχές ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας».

Με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει επιλογές υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, χωρίς να κάμπτεται από τις αντιδράσεις που θα συναντήσει. Οπως επέμεινε: «Αυτό το γεγονός προκάλεσε οδύνη σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οδύνη και θλίψη και στην ίδια την κυβέρνηση. Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη εκτιμώ ότι δεν υπήρξαν. Βεβαίως επιμέρους λάθη έχουν καταγραφεί και αναζητούνται και θα αξιολογηθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και από την ελληνική δικαιοσύνη. Καταγράφεται επίσης και το μεγάλο ζήτημα που έχει σχέση με τις αιτίες, πώς ένα συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο οδήγησε στο θάνατο πολλών συμπολιτών μας, όπως βέβαια και η προσβολή της νομιμότητας αναφορικά με τα χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα”

Σχετικά με την περίοδο από εδώ και πέρα, μετά τα μνημόνια, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η κυβέρνηση «έχει διαμορφώσει τις αναγκαίες συνθήκες προκειμένου να προχωρήσει και στην ανάπτυξη και στην αποκατάσταση αδικιών. Επίσης, να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα χτυπήματα στη διάρκεια της 8χρονης μνημονιακής κατάστασης στην Ελλάδα».

The post Κουβέλης για φονική πυρκαγιά: Δεν υπήρξαν στρατηγικού χαρακτήρα λάθη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα