Κουτσούμπας: Η πρόταση της κυβέρνησης αποτελεί νέο μνημόνιο

22:25 5/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Eυθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον «μεγάλο συμβιβασμό της» με την τρόικα και την προετοιμασία ενός νέου Μνημονίου «λαιμητόμο για τα λαϊκά στρώματα», επέρριψε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι, η συζήτηση που προκάλεσε ο πρωθυπουργός είναι μια συζήτηση στην οποία προσδίδει χαρακτήρα έκτακτης ανάγκης, αλλά στην πραγματικότητα είναι πλήρως ενταγμένη στην τακτική «να σύρει τον ελληνικό λαό σε υποταγή και παραίτηση».

«Με ευθύνη της κυβέρνησης και των δανειστών, ο ελληνικός λαός βρίσκεται στην μέγγενη ενός εκβιασμού, όχι βέβαια πρωτόγνωρου, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνου, δηλαδή να διαλέξει το σχέδιο Γιούνκερ ή το σχέδιο Τσίπρα- Καμένου», είπε ο Δ. Κουτσούμπας προειδοποιώντας πως «αν αυτός ο εκβιασμός κυριαρχήσει, ο λαός θα ζήσει ένα καινούργιο μακρόχρονο διάστημα ακόμη μεγαλύτερης φτώχειας, φόβου, δυστυχίας».

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε αποδέσμευση από την ΕΕ – κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων – διαγραφή του χρέους.

«Το χρέος, δεν αντιμετωπίζεται αν απλά καθυστερήσεις μια δόση και την πακετάρεις με τις υπόλοιπες. Αλλά, αν αρνηθείς το χρέος, δεν το αναγνωρίσεις οριστικά και τελεσίδικα. Αλλά τέτοια κότσια ούτε είχατε ούτε έχετε», είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και κατήγγειλε ότι κύριος στόχος της πολιτικής που ακολουθείται είναι οι άνεργοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι.

«Αυτούς θέλετε να εξαπατήσετε. Οι εταίροι σας στην ΕΕ, ήδη σας προσέφεραν γερό χέρι βοήθειας άμεσα ή έμμεσα, ανοικτά ή παρασκηνιακά. Έβαλαν μπροστά ένα πακέτο με πολλά βάρβαρα μέτρα, προκειμένου να δείξουν ετοιμότητα να παραιτηθούν από ένα πολύ μικρό μέρος, αλλά να κρατήσουν ένα νέο μνημόνιο», κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση έκανε μια λίστα προτάσεων που τελικά θα οδηγήσει σε μια βάρβαρη συμφωνία μεταξύ e- mail Χαρδούβελη και e – mail τρόικας, η οποία ζει και βασιλεύει με το νέο όνομα «3 θεσμοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα