Κουρουμπλής: Περίεργη η στάση της ΕΕ και της ΝΔ στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ

14:17 27/8/2016 - Πηγή: Aixmi

«Περίεργη» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει στον χώρο της Δικαιοσύνης» για την υπόθεση του κ. Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ.

«Υπάρχουν πολλά σημαντικά ερωτηματικά αναπάντητα για τον βiο και την πολιτεία του κ. Γεωργίου και για εκείνη

την περίοδο χωρίς αυτό να απαλλάσσει από τις βαρύτατες ευθύνες και την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνο όμως που θεωρώ περίεργο είναι ότι ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση από την κυβέρνηση να παρέμβει στα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης επισημαίνει ότι εξίσου «περίεργη» είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση αυτή: «Ήταν πάντα περίεργη η θέση της Νέας Δημοκρατίας και τότε, όπως θα θυμάστε – μπορεί να το έχετε ξεχάσει- στην Επιτροπή της ΕΛΣΤΑΤ δεν συμμετείχε η Νέα Δημοκρατία. Είχε δεσμευτεί βέβαια ότι μόλις θα είναι στην κυβέρνηση θα ανοίξει αυτό το θέμα. Δεν το άνοιξε ποτέ. Είναι πάντοτε η μνήμη της Νέας Δημοκρατίας επιλεκτική σ΄αυτά τα ζητήματα«.

Ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι αυτήν τη στιγμή προέχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών, ενώ αναφέρεται εκτενώς στις πρωτοβουλίες που παίρνει το υπουργείο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να διευκολυνθεί ο πολίτης στις συναλλαγές του με το κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα