Κως: Στο ύπαιθρο για δεύτερη βραδιά διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι

09:03 22/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Η επόμενη ημέρα του φονικού χτυπήματος του Εγκέλαδου στην Κω βρίσκει τις Αρχές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού.Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο κεντρικό λιμάνι – πύλη Σέγκεν, το οποίο έχει υποστεί σημαντική καταστροφή και δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Το Σάββατο θα γίνει η καθοριστική επιθεώρηση στο λιμάνι της Κω από τους ειδικούς λιμενολόγους – μηχανικούς και τους καθηγητές του Πολυτεχνείου αλλά και τους ιδιώτες επιστήμονες που μετέβησαν στο νησί ενώ παράλληλα θα γίνουν και υποβρύχιες λήψεις από δύτες για να υπάρχει σαφής εικόνα

της ζημιάς, δήλωσε το βράδυ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

«Έχουμε φέρει στην Κω τους καλύτερους επιστήμονες» συμπλήρωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας Χρήστος Λαμπρίδης ο οποίος ανακοίνωσε ότι ήδη έδεσε με επιτυχία στο λιμάνι της Κεφάλου το πλοίο BLUE STAR αποκαθιστώντας την θαλάσσια συγκοινωνία της Κω με τον Πειραιά.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση το λιμάνι της Κεφάλου θα προσεγγίζει η Blue Star, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο λιμάνι της Κω. Η Attica Group ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα πλοία του Ομίλου, BLUE STAR PAROS, BLUE STAR 2 και SUPERFAST XII, από σήμερα 21 Ιουλίου 2017 και μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον κύριο λιμένα της Κω, λόγω του καταστροφικού σεισμού της 21ης Ιουλίου, θα προσεγγίζουν τον λιμένα Κέφαλο, Κω.
Λεωφορεία του ΚΤΕΛ ΚΩ θα εξυπηρετούν την μετάβαση των επιβατών από/προς τον λιμένα της Κω, προς/από τον λιμένα της Κεφάλου.

Την ίδια ώρα αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της Κω, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στο ύπαιθρο φοβούμενοι νέο μεγάλο σεισμό. Με τα παιδιά και τα κατοικίδιά τους επέλεξαν να κοιμηθούν σε πάρκα και άλλους ανοιχτούς χώρους καθώς η «φυσική ακολουθία» των σεισμών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος, μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 Ρίχτερ:
«Οι σεισμικές ακολουθίες μπορεί να συνεχιστούν για μία εβδομάδα με 10 μέρες ακόμη, δίνοντας 50 ή και 100 μετασεισμούς. Περίπου τα τρία τέταρτα των μετασεισμών θα έχουν εξαντληθεί μέχρι τα τέλη του Ιουλίου, ωστόσο, ίσως να συνεχιστούν με μικρότερη ένταση και τους επόμενους μήνες».

Επίσης ο Δήμος Κω ξεκινά την προσπάθεια στήριξης των πολιτών που η οικοσκευή τους, η επίπλωση αλλά και οι χώροι υγιεινής υπέστησαν ζημιές από το σεισμό της 21ης Ιουλίου.
Από τη Δευτέρα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση με νέα ανακοίνωση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Στην παρούσα φάση, όσοι πολίτες έχουν υποστεί ζημιές οφείλουν να κρατήσουν φωτογραφικό υλικό για να υπάρξει τεκμηρίωση και να εκτιμηθούν οι ζημιές, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

*Η κεντρική εικόνα είναι από το AP

Keywords
Τυχαία Θέματα