Κορωνοϊός – Στην Αθήνα δυο Έλληνες από την Ουχάν της Κίνας -Τέθηκαν σε καραντίνα

20:42 9/2/2020 - Πηγή: Aixmi

Δύο Έλληνες, που ήταν εγκλωβισμένοι στην πόλη Ουχάν της Κίνας, την πρώτη που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό, έφτασαν το απόγευμα της Κυριακής στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας,

«Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό

αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας». 

Παρότι δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία», και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες. 

Το προηγούμενο διάστημα είχε επιστρέψει από την Κίνα ένας ακόμη Ελληνας από την επαρχία Χουμπέι. 

Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει 813 άτομα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε τουλάχιστον 37.198.

Η επιδημία του νέου κορωνοϊού έχει ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των νεκρών που καταγράφηκαν παγκοσμίως από τον SARS την περίοδο 2002-2003.

.

The post Κορωνοϊός – Στην Αθήνα δυο Έλληνες από την Ουχάν της Κίνας -Τέθηκαν σε καραντίνα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα