Κορονοϊός- Σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης η 38χρονη σχεδιάστρια μόδας

19:54 26/2/2020 - Πηγή: Aixmi

Σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο ΑΧΕΠΑ, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στη βόρεια Ελλάδα, νοσηλεύεται η 38χρονη σχεδιάστρια μόδας, που επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό επιστρέφοντας από το Μιλάνο την Κυριακή.

Είναι μητέρα ενός παιδιού και εμφάνισε πυρετό τη Δευτέρα. Έτσι, αποφάσισε να μεταβεί την Τρίτη στο ΑΧΕΠΑ για εξετάσεις.

Σε

εξετάσεις θα υποβληθούν τώρα και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της -φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες.

Ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας, συνέστησε ψυχραιμία.

«Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και, τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους» ανέφερε.

Από τη στιγμή που έφτασε ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη η κίνηση στα σούπερ – μάρκετ έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ήδη έχουν αρχίσει να αδειάζουν τα ράφια με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα παξιμάδια. «Από τις 13:00 η κίνηση του καταστήματος είναι αυξημένη κατά 150% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής ημέρας», δήλωσε στο Τhestival, διευθυντής καταστήματος γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Υπάρχουν αποθέματα όμως αν συνεχιστεί αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, τότε σύντομα όλα τα ράφια θα είναι άδεια», ανέφερε.

The post Κορονοϊός- Σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης η 38χρονη σχεδιάστρια μόδας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα