Κόντρα Τσίπρα με Λαφαζάνη – 7η φορά μιλάς για το ευρώ -Θα τα λέω στο κόμμα

21:56 16/4/2014 - Πηγή: Aixmi

Θέμα χρόνου ήταν να εκδηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας την εντονότατη δυσφορία του για τη στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο θέμα του ευρώ. Η «ευκαιρία» του δόθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία είχε συγκληθεί για να αποφασίσει τα 8 τελευταία ονόματα της λίστας με τους ευρωβουλευτές.

Εκεί, λοιπόν, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ του επισήμανε ότι έχει θέσει το θέμα του νομίσματος της χώρας επτά φορές τον τελευταίο

χρόνο. Και αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν να ανοίγει ξανά τέτοιο ζήτημα, μόλις ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε πως αυτή είναι η άποψή του και θα συνεχίσει να τη λέει στα όργανα του κόμματος.
Προς στιγμήν απειλήθηκε κλιμάκωση της έντασης, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αν υπάρχουν μείζονες διαφωνίες, καλό είναι να συζητηθούν και να λυθούν στην κεντρική επιτροπή. Αποστροφή που εξελήφθη ως απειλή προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, ο οποίος όμως δε θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα.

Έτσι, οι τόνοι έπεσαν και λίγο αργότερα ο κ. Τσίπρας δήλωσε (στη Χαλκίδα) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «μαντρί», ώστε στο εσωτερικό του να μην υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Τόνισε, όμως, ότι όλοι ακολουθούν τις συλλογικές αποφάσεις, εννοώντας προφανώς ότι και ο Λαφαζάνης συντάσσεται με τη θέση της πλειοψηφίας, παρά την άποψή του ότι το κόμμα πρέπει να έχει έτοιμο και σχέδιο επιστροφής στη δραχμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα