Κοντονής: Ξεπέρασε κάθε όριο ο πρόεδρος του ΣτΕ

12:24 11/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνέχεια στην κόντρα με τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου δίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος με δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 fm σημείωσε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η κριτική των δικαστικών αποφάσεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός: «Ένας πολίτης -είτε είναι υπουργός ή ένας οποιοσδήποτε πολίτης- δεν δικαιούται να έχει γνώμη για μια απόφαση που εξέδωσε ένα δικαστήριο;» και πρόσθεσε: «Ρόλος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τους θεσμούς και πρώτα και κύρια το κύρος της Δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών«.

Σχετικά

με τις κατηγορίες εναντίον του από τον κ. Σακελλαρίου περί «ωμής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη», ο κ. Κοντονής απάντησε: «Νομίζω ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ ξεπέρασε κάθε όριο χθες με αυτή την ακραία και άδικη φρασεολογία. Αδικεί και τον ίδιο και τον θεσμό που υπηρετεί. Στις διατάξεις του πόθεν έσχες δεν πρέπει να εμφιλοχωρούν εξαιρέσεις. Δεν γίνεται να προχωρήσει αυτή η κοινωνία με εξαιρέσεις, διότι τότε καταστρατηγείται κάθε κανόνας ισονομίας«.

The post Κοντονής: Ξεπέρασε κάθε όριο ο πρόεδρος του ΣτΕ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα