Κωνσταντίνος: Θα ξανάκανα τα ίδια με τη χούντα

08:14 1/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Και υπέρ της νομιμοποίησης του ΚΚΕ και υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής δηλώνει ότι ήταν το 1965 ο Κωνσταντίνος, σπεύδοντας να επισημάνει ότι δεν είναι «ούτε τέως, ούτε πρώην», αλλά «ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος», πράγμα που, όπως υποστηρίζει, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Μιλώντας στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ (στον Αλέξη Παπαχελά και στη Σία Κοσιώνη) επέρριψε στον Γεώργιο Παπανδρέου

την ευθύνη της μη νομιμοποίησης του Κομμουνιστικού κόμματος και στο σύνολο των τότε πολιτικών δυνάμεων τη μη καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ρόλο του στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 επέμεινε ότι και σήμερα την ίδια στάση θα τηρούσε, δηλαδή θα όρκιζε την κυβέρνηση των χουντικών. Το επιχείρημά του ήταν ότι δεν ήθελε να χυθεί αίμα. Ισχυρίστηκε δε ότι δεν ήξερε τίποτα ούτε για τα σχέδια των συνταγματαρχών, ούτε για το πραξικόπημα που ετοίμαζαν οι στρατηγοί, το οποίο δεν πρόλαβαν να κάνουν πράξη.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο «νεαρό της ηλικίας του» την περίοδο εκείνη (ήταν 25 χρονών), θέλοντας να εννοήσει ότι ήταν άπειρος και -άρα- οι πράξεις και οι παραλείψεις του δικαιολογημένες.

Σφόδρα επικριτικός ήταν, ωστόσο, για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του το 1974. «Μου είχε πει ότι γυρίζω στην Ελλάδα, διότι πέφτει η χούντα, και θα σε ενημερώσω να επιστρέψεις και συ μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Όμως, δεν μου τηλεφώνησε ποτέ. Αντ’ αυτού προκήρυξε δημοψήφισμα εναντίον της Βασιλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα