Κον Μπεντίτ εναντίον Βαρουφάκη: Ξέρεις γιατί δεν έμεινες υπουργός Οικονομικών;

20:37 28/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και το Γαλλογερμανό ακτιβιστή και πολιτικό Nτανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Η εφημερίδα Le Monde διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρώπη σκότωσε την Αριστερά;», όπου Κον Μπεντίτ και Βαρουφάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Όπερας της Βαστίλης, στο Παρίσι, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι η Ελλάδα μπαίνει

«σε έναν μακρύ χειμώνα δυσαρέσκειας» και το ύφος του φαίνεται να ενόχλησε τον Κον Μπεντίτ ο οποίος του είπε: «Ξέρεις γιατί δεν έμεινες υπουργός Οικονομικών; Γιατί νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. Στην πολιτική πρέπει να δέχεσαι τον συμβιβασμό».

Ο πρώην υπουργός στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων ότι επί πέντε μήνες στις συσκέψεις του Eurogroup, έζησε μια «πλήρη άρνηση της δημοκρατίας» και χαρακτήρισε «θολό» και χωρίς νομικό καθεστώς το Eurogroup, το οποίο, όπως είπε, «δεν έχει κανέναν γραπτό κανόνα, καμία απόδοση ευθυνών, για να αντιληφθούν οι πολίτες τι λέγεται στο όνομα των λαών, κανένα σεβασμό στη δημοκρατία.
Έτσι λειτουργεί ο θεσμός που αποφασίζει για σας και για μένα, για τα παιδιά μας. Αυτή είναι η Ευρώπη για την οποία εργάστηκαν ο Αντενάουερ, ο Ντε Γκολ, ο Ζισκάρ Ντ” Εστέν, ο Κολ, ο Μιτεράν;».

Ο εφήμερος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, γράφει το Paris Match, «καίγεται» να επιστρέψει στην πολιτική και γράφει αυτή τη στιγμή τα τελευταία κεφάλαια ενός βιβλίου αφιερωμένου στην Ευρώπη στις εκδόσεις «Les liens qui libèrent». Ο τίτλος του βιβλίου είναι μυστικός, αλλά θα περιέχει κάτι από τη φράση του ιστορικού Θουκυδίδη «Οι δειλοί θα υποστούν ό,τι τους αξίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα