Κομότηνη: Προφυλακιστέος o 15χρονος για τη δολοφονία και τον βιασμό του 6χρονου (ΒΙΝΤΕΟ)

17:47 27/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στην Κόρινθο αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες μέρες ο 15χρονος που βίασε και στραγγάλισε τον 6χρονο στην Κομοτηνή.

Μετά τη σχεδόν τρίωρη ανάκρισή του ο 15χρονος φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από συγγενείς του θύματος, που ήταν παρόντες σήμερα στα δικαστήρια.

Στο μεταξύ και μόλις περατωθεί η ανάκριση, θα οριστεί το συντομότερο δυνατόν η δικάσιμος, γιατί ο ανήλικος δε μπορεί να κρατηθεί για περισσότερο από 6 μήνες ή υπό προυποθέσεις για 9 μήνες. Η ανάκρισή του έγινε παρουσία πιστοποιημένου διερμηνέα από τη Θεσσαλονίκη, ενώπιον της ανακρίτριας, στην οποία ομολόγησε τις πράξεις του, σύμφωνα με το xronos.gr.

Στο μεταξύ, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης διέταξε, με τη σύμφωνη γνώμη του κατηγορουμένου, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που έχει σαν αντικείμενη την ψυχοδιαγνωστική εξέταση του κατηγορούμενου, για να γίνουν κατανοητά τα αίτια της επίθεσης και της δολοφονίας.

Επίσης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση σε βάρος των γονέων του 15χρονου. Οι γονείς θα αναζητηθούν προκειμένου και αυτοί να δώσουν κατάθεση.

Πηγή: xronos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα