Κομισιόν: Υπεγράφη και επισήμως το νέο δάνειο προς την Ελλάδα

21:08 19/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Το νέο, τριετές δάνειο προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ, ενέκρινε και επισήμως η Κομισιόν.
«Η χρηματοπιστωτική στήριξη της Ελλάδας μόλις εγκρίθηκε από την Ευρωζώνη» ανέφερε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Μόλις υπεγράφη το νέο Μνημόνιο

Κατανόησης εκ μέρους της Κομισιόν και του Προέδρου, Γιούνκερ» συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Οι ελληνικές αρχές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν χρηματοδοτική σταθερότητα. Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αυτό που θα μετρήσει στο τέλος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Stability support for #Greece approved by €zone. Just signed new #MoU on behalf of @EU_Commission and @JunckerEU pic.twitter.com/6a2b0ytng5

— Valdis Dombrovskis (@VDombrovskis) August 19, 2015

Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του Γιούνκερ, Μάρτιν Σέλμαρ, επισήμανε ότι «μετά από σκληρή δουλειά, επήλθε επιτέλους συμφωνία».
«Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εγκρίθηκε από όλη την Ευρωζώνη» συνέχισε, τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη «ανταλλάσσεται» με μεταρρυθμίσεις.

Η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών συνιστά απόρροια της θετικής εισήγησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, όπως διατυπώθηκε εξ” άλλου και στις σχετικές ψηφοφορίας στα εθνικά κοινοβούλια.

Σημειώνεται ότι η νέα δανειακή σύμβαση εγκρίθηκε και από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο προηγουμένως, είχε τηλεδιάσκεψη.

O ESM δημοσίευσε τα βασικά σημεία του δανειακού προγράμματος της Ελλάδας και το συγκρίνει με το παλαιότερο πρόγραμμα του EFSF που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα