Κομισιόν: Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για συμφωνία σύντομα

16:35 29/4/2016 - Πηγή: Aixmi

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με τις ελληνικές Αρχές, τους θεσμούς (ΕΚΤ, ΕΜΣ, ΔΝΤ) και τα κράτη-μέλη για τα τελικά στοιχεία ενός συνολικού πακέτου μέτρων που θα πληροί το γράμμα και το πνεύμα της δήλωσης της Συνόδου της Ευρωζώνης του περασμένου Ιουλίου. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την εξεύρεση συμφωνίας σύντομα», ανέφερε από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Η

κ. Μπράιτχαρτ τόνισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, το πακέτο των μέτρων που αντιστοιχεί στο 3% του ΑΕΠ και το οποίο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κρίνουν επαρκές για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων το 2018, έχει κλείσει κατά 99%.

Υπογράμμισε ωστόσο, ότι απομένουν δύο σημαντικά στοιχεία προς συζήτηση: ο προληπτικός μηχανισμός και τα μέτρα για το χρέος.

Η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων απέφυγε να κάνει πρόβλεψη σχετικά με το πότε θα βρεθεί συμφωνία, όταν ρωτήθηκε αν η συμφωνία είναι δυνατό να επιτευχθεί στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, ή σε μεθεπόμενο Eurogroup.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Επιτροπή συμμερίζεται την άποψη του κ. Ντόναλντ Τουσκ ότι χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε επίπεδο υπουργών προτού συγκληθεί Σύνοδος Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα