Κόλπο grosso με συντάξεις-μαϊμού σε πεθαμένους

13:35 17/9/2014 - Πηγή: Aixmi

Οι συνταξιούχοι μπορεί να βρίσκονται στο πλευρό του Κυρίου εδώ και χρόνια, ωστόσο οι συντάξεις τους συνέχιζαν να καταβάλλονται κανονικά. Απίστευτο αλλά ελληνικό!

Τα στοιχεία που έφερε στο φως η απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου προκαλούν σοκ αφού έδειξαν ότι το κράτος πληρώνει εκατοντάδες συντάξεις μαϊμού.

Διαβάστε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

- Συνταξιούχος δικαστικός είχε

αποβιώσει το 2005. Η κόρη του παραποίησε το επώνυμο του, αφαιρώντας ένα σύμφωνο και «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο στο Ληξιαρχείο. Επιπλέον είχε δώσει πάγια εντολή για πληρωμή του στεγαστικού της δανείου μέσω του τραπεζικού λογαριασμού όπου πιστωνόταν η σύνταξη. Συνολικά αναζητούνται 300.153 ευρώ.

- Άλλος συνταξιούχος είχε αποβιώσει το 1991. Η κόρη του συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη του έως το 1998 μέσω ΕΛΤΑ, ενώ από το 1998 άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό εμφανίζοντας τρίτο πρόσωπο ως τον δικαιούχο συνταξιούχο! Συνολικά αναζητούνται 236.000 ευρώ

- Άγαμη θυγατέρα παντρεύτηκε το 1967, δήλωσε το γάμο με καθυστέρηση στο Ληξιαρχείο το 1992 αλλά δεν το δήλωσε ποτέ στην Υπηρεσία Συντάξεων, για να μην χάσει την σύνταξη όπως προβλέπεται από τον Νόμο!

Οι συγγενείς των συνταξιούχων που καρπώνονταν τις συντάξεις -μαϊμού τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη ενώ τις έρευνες έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής και η εμπλοκή 3 υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εναντίον των οποίων έχει ήδη κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει 385 συνταξιούχοι, που δεν απογράφηκαν και στους οποίους έχει διακοπεί η σύνταξη από το Σεπτέμβριο του 2012. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει η περίπτωση θανόντος βουλευτή και αναζητείται ποιος και αν συνεχίζει να εισπράττει τη σύνταξη, ενώ υπό διερεύνηση είναι και 141 συνταξιούχοι Εθνικής Αντίστασης που φαίνεται να εισπράττουν σύνταξη από τον ΟΓΑ!

Οι ελεγκτές εντόπισαν 3.423 περιπτώσεις στις οποίες δεν είχε δηλωθεί εγκαίρως ο θάνατος του συνταξιούχου. Οι αχρεωστήτως καταβληθέντες συντάξεις, ανέρχονται στα 64,4 εκατ. ευρώ και από αυτά έχουν ήδη ανακτηθεί 42,1 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα