Κοιμήσου Ελλάδα, ευτυχισμένη χώρα…

00:06 5/9/2015 - Πηγή: Aixmi

O Άντον Τσέχωφ είχε πει ότι «οι άνθρωποι δεν προσέχουν αν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας όταν είναι ευτυχισμένοι». Σπουδαία κουβέντα, αλλά προφανώς για άλλες εποχές και άλλες χώρες. Φαντάζομαι ότι αν ζούσε στις μέρες μας στην καθεύδουσα Ελλάδα θα έλεγε το αντίθετο, δηλαδή όταν είναι δυστυχισμένοι.

Αλήθεια, καταλάβαμε χειμώνα, άνοιξη και καλοκαίρι ή μήπως θα καταλάβουμε

φθινόπωρο μέσα στο άγχος και την αγωνία που μας φόρτωσαν όλοι αυτοί οι εξουσιομανείς; Καταλάβαμε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Απόκριες, Πάσχα, 15Αύγουστο με όλη αυτή την πολιτική παράνοια και σχιζοφρένεια;

Σίγουρα όχι. Σαν υπνωτισμένοι παρακολουθούμε αυτό το θέατρο του παραλόγου και αν δεν είχαμε χιούμορ σαν λαός, ακόμη και στα πιο δύσκολα, θα είχαμε «φουντάρει». Ίσως αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση, δεν αποκλείεται η Ευρωπαική Ένωση να θέσπιζε «παράσημο χιούμορ» για τη μεγαλειώδη έμπνευσή μας, να διοριστεί υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η καλλιτέχνις, ευτυχώς, εντιμότατη και κοινά αποδεκτή στους Έλληνες, ναι μεν δήλωσε ευθαρσώς ότι έχει συναυλίες στο εξωτερικό και εμφανίσεις στην Ελλάδα που δεν μπορεί να αναβάλει, αλλά αποδέχτηκε τη θέση, υποσχόμενη να περάσει δυό τρείς φορές από το υπουργείο να δει που είναι.

«Αυτό σε πείραξε, τώρα που τέλειωσε μάλιστα και η τουριστική περίοδος;» θα μου πείτε. Όχι βέβαια, «σταγόνα στον ωκεανό». Αλλά, όπως και να το κάνουμε, το χιούμορ είναι λυτρωτικό.

Κάτι η κ. Πρωτοψάλτη υπουργός, κάτι η εξαμελής ειδική επιτροπή δημοσίων υπαλλήλων γιά έλεγχο του φωτοτυπικού στο ΙΚΑ Ορεστιάδας, κάτι η – πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά – από κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων προαναγγελία «αυτοκτονίας» του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου, κάτι το βίντεο – σοκ από τα παλιά με τον Βαγγέλα Μειμαράκη καλεσμένο στην εκπομπή Ερωτοδικείο να μιλάει για τα γυναικεία μπούτια με τη Βίκυ Μιχαλονάκου, κάτι η αποκάλυψη ηχητικό ντοκουμέντο ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης που «μπαίνει με τα τσαρούχια» στη Βουλή στα νιάτα του τραγούδησε σε δίσκο «τα παιδιά του Πειραιά», φτάσαμε στις τρίτες εκλογές μέσα σε οκτώ μήνες. Και ουδείς εγγυάται ότι πριν κλείσει χρόνος, από τις 25 Ιανουαρίου 2016, δεν θα έχουν γίνει και τέταρτες!

Άλλωστε, το φωνάζει από τις εκπομπές του εδώ και καιρό ο «τηλεπροφήτης» Δημοσθένης Λιακόπουλος «οι…Ντόγκου μας είχαν προειδοποιήσει για τα δεινά που έρχονται»…

Keywords
Τυχαία Θέματα