Κίνα: 19 νεκροί από τον τυφώνα στην Κίνα

08:17 7/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Στους 19 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα που έπληξε την Κίνα το Σαββατοκύριακο, ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που προκλήθηκαν από τον τυφώνα στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ και άλλοι επτά σε κατολισθήσεις.

Τρεις ψαράδες έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, ενώ ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στα ερείπια σπιτιού που κατέρρευσε στη διάρκεια της καταιγίδας.

Τέσσερις ψαράδες αγνοούνται, ανέφερε το πρακτορείο.

Η καταιγίδα που έπληξε τη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ την Κυριακή προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Οι άνεμοι έθεσαν εκτός λειτουργίας ηλεκτρικά δίκτυα κατά μήκος της ακτής και οι αρχές ακύρωσαν δεκάδες πτήσεις και ανέστειλαν δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.

Το τμήμα πολιτικών υποθέσεων της Γκουανγκντόνγκ ανέφερε πως η επαρχία υπέστη ζημιές 23,24 δισ. γιούαν (3,66 δισ. δολαρίων) από την καταιγίδα, από την οποία επηρεάστηκαν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές σε 282.700 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης.

Σχεδόν 1,9 εκατ. άνθρωποι στην γειτονική επαρχία Γκουανγκτζί επίσης επλήγησαν και 417 σπίτια καταστράφηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα