Κιλιντσάρογλου για Ερντογάν: Ας κοιτάξει τα 16 νησιά που επί εποχής του υψώθηκε η ελληνική σημαία

15:25 30/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Από τη μια πρόκληση στην άλλη πάνε στην Τουρκία καθώς ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιντσάρογλου χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης αλλά σημείωσε καυστικά: «Ας κοιτάξει τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».

Σύμφωνα με τη «Hurriyet», κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματός του ο Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε: «Πρόκειται για απαράδεκτη και λανθασμένη δήλωση η οποία είναι προϊόν της αντίληψης του Ερντογάν

περί πολεμικής. Ο Ερντογάν δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την αξία της δημοκρατίας και της αρχής της κοσμικότητας. Ας κοιτάξει πρώτα τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του κόμματος Οζτούρκ Γιλμάζ δήλωσε ότι «εκείνοι που είχαν καθίσει σε κείνο το τραπέζι (στμ. διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη της Λωζάννης) είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δεν έχουν κάνει το ίδιο αυτοί που έχουν την εξουσία εδώ και 14 χρόνια. Τα 16 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο είναι υπό την κατοχή της Ελλάδας όχι επειδή τα έδωσαν αυτοί που βρίσκονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Λωζάννης, αλλά λόγω της ανικανότητας αυτών που έχουν σήμερα την εξουσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα