Κερέ: Αναγκαία τα μεσοπρόθεσμα για το ελληνικό χρέος

12:49 31/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Τη λήψη μεσοπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος ζητεί το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕKT, Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να μειωθούν οι αγορές στο μηδέν. Αυτό δεν είχε συζητηθεί καν από το δ.σ. Η συζήτηση που είναι απαραίτητη είναι αυτή για την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, αλλά θα πρέπει να γίνει προσεκτικά» δήλωσε στην Boersen-Zeitung.

Ο κ. Κερέ κάνει λόγο για κινδύνους –λόγω της αβεβαιότητας τόσο

στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο– οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν οικονομική ζημιά στην Ευρωζώνη, αποθαρρύνοντας τους επενδυτές και τους καταναλωτές.

Η ΕΚΤ δεν έχει συζητήσει το να δοθεί λήξη στο πρόγραμμα αγοράς assets, τόνισε ακόμη, αν και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή.

«Εκτός της Eυρωζώνης, μεγάλες αλλαγές αναμένονται στην αμερικανική οικονομική πολιτική, με μια πιο ισχυρή εστίαση στη δημοσιονομική πολιτική. Αυτές οι αλλαγές θα έχουν απήχηση στην παγκόσμια οικονομία, τόσο με θετικές όσο και με αρνητικές επιπτώσεις, οι οποίες παραμένει δύσκολο να εκτιμηθούν» δήλωσε ο Κερέ στη συνέντευξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα