Κερδίσαμε τον αγωγό ΤΑΡ – Επιτέλους μια καλή είδηση

22:40 26/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Σας προαναγγείλαμε από το μεσημέρι το πολύ θετικό νέο. Αποφασίστηκε να κατασκευαστεί ο αγωγός ΤΑΡ, ο οποίος θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο από την Κασπία, μέσω Ελλάδας, στην Ευρώπη.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της αντίπαλης κοινοπραξίας, που προωθούσε τον αγωγό Νabucco West. «Εδώ και 10 χρόνια», είπε, «κάναμε μια ολόκληρη εκστρατεία αλλά χάσαμε». Και υπαινίχθηκε ότι οι λόγοι ήταν πολιτικοί και όχι οικονομικοί.

Η ελληνική κυβέρνηση έως τώρα δεν έχει κάνει

κανένα δημόσιο σχόλιο, αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση της Παρασκευής. Δύσκολα, όμως, κρύβεται η ικανοποίησή της. Πριν από λίγο, μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε στον Αζέρο πρόεδρο Αλίεφ.

Εκείνος που έσπευσε να πανηγυρίσει για την επιλογή του ΤΑΡ ήταν ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας Σάλι Μπερίσα. «Η Αλβανία κέρδισε το έργο του αιώνα», δήλωσε με έμφαση, για το γεγονός ότι ο αγωγός μετά την Ελλάδα θα περνά στην Αλβανία και μετά στην Ιταλία.

Η επιλογή του ΤΑΡ θα φέρει πάνω από 2,000 νέες θέσεις εργασίας και, βέβαια, θα βάλει την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα