Κεραμέως: Διάταξη που «φωτογραφίζει» εμένα και τον σύζυγό μου

17:57 29/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Νέο κύμα αντιδράσεων και νέο γύρο έντασης και ενστάσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης έφερε ακόμα μια τροπολογία εκ μέρους της κυβέρνησης, εκτός από αυτή για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στην προωθούμενη διάταξη συγγενείς ή σύζυγοι βουλευτών δεν μπορούν να είναι μέλη της επιτροπής Ανταγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ρύθμιση είχε καταθέσει πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Σταθάκης, την απέσυρε μετά από αντιδράσεις και την επανέφερε στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Ο

Θόδωρος Φορτσάκης από τη ΝΔ έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παρέμβει σε ανεξάρτητη Αρχή.

Ο Γιώργος Σταθάκης, υποστηρίζοντας την διάταξη, σημείωσε ότι η επιτροπή Ανταγωνισμού δεν βρίσκεται μεταξύ των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών και πρόσθεσε ότι τα νυν μέλη της επιτροπής δεν θίγονται από την ρύθμιση.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι είναι ο «καυγάς» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γίνεται για τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο οποίος είναι σύζυγος της βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ Νίκης Κεραμέως.

Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για «έωλη και αντισυνταγματική τροπολογία», ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να την αποσύρει και παραδέχθηκε ότι ο σύζυγος της «γαλάζιας» βουλευτού είναι ο αντιπρόεδρος της επιτροπής.

«Πράγματι ο Αντιπρόεδρος της επιτροπής είναι ο σύζυγος της συναδέλφου Κεραμέως. Δεν κρύβουμε και τίποτα διότι η απόδειξη της σχέσεως κυοφορείται ήδη!», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας δείχνοντας την εγκυμονούσα Νίκη Κεραμέως.

Από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για «φωτογραφική» διάταξη, σημειώνοντας πως «ο σύζυγος μου ορίστηκε αντιπρόεδρος έξι χρόνια πριν γίνω εγώ βουλευτής και πριν παντρευτούμε». Και με σκωπτική διάθεση συμπλήρωσε:

«Θα έπρεπε να προσθέσετε στη διάταξη ότι ο υποψήφιος δεν πρέπει να είναι σύζυγος εγκύου βουλευτή, για να είναι σαφές ότι αφορά εμένα», αποσπώντας τα χειροκροτήματα από τα «γαλάζια» έδρανα.

Προκειμένου να μην είναι «φωτογραφική» η διάταξη, τόνισε η Νίκη Κεραμέως, «θεσπίστε το αλλά για να πείσετε ότι δεν είναι πολιτική δίωξη βάλτε το σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές. Και θεσπίστε το και για τα ζευγάρια όλων των βουλευτών. Κρίνομαι γιατί παντρεύτηκα. Κρίνεστε για τις πράξεις σας», κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα