Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα του Γκόρτσου ποτέ δεν ήταν το σύμβολο της αγροτιάς

17:01 12/2/2016 - Πηγή: Aixmi

«Η μαγκούρα του Γκόρτσου ποτέ δεν ήταν το σύμβολο της αγροτιάς, αλλά της μικροπολιτικής», ήταν το σχόλιο του ο υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες της Κρήτης.

Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε

ότι οι αγρότες θα προσέλθουν στο διάλογο λέγοντας:

«Είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν γιατί δεν είναι οι μαγκουροφόροι. Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο αγροτιάς αλλά της μικροπολιτικής. Η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών θα συζητήσει γιατί στόχος είναι η ανάταξη της οικονομίας μας».

Ανέφερε ακόμη ότι «θα μπορούσαμε να συζητήσουμε» την δημιουργία τριών Ταμείων αντί για ένα.

Μάλιστα ο υπουργός αναφέρθηκε εμμέσως και στην πρόταση Τόμσεν για περικοπές συντάξεων αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα «έχει καταθέσει την δική της πρόταση πoυ έγινε δεκτή από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Αναφερόμενος ειδικά στο ασφαλιστικό καθεστώς των αγροτών ο Γ. Κατρούγκαλος αναρωτήθηκε: «Είναι βιώσιμη η κατάσταση για τους αγρότες; Ο ΟΓΑ εισπράττει 3,3 δισ. ευρώ από το κράτος και 390 εκατ. ευρώ από τους αγρότες. Το 97% της χρηματοδότησης ήταν από το κράτος και τι εισέπραττε ο αγρότης; Τον είχατε δεύτερης κατηγορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα