Κατηγορίας 5 η Ίρμα – Σαρώνει την Κούβα με ισχυρότατους ανέμους και βροχοπτώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

11:23 9/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Τουλάχιστον 23 νεκρούς έχει αφήσει το πέρασμα της Ίρμα στην Καραϊβική. Ο φονικός τυφώνας αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 5 αν και για ένα σύντομο διάστημα είχε πέσει στην κατηγορία 4 και πλέον σαρώνει την Κούβα. Αυτός είναι ο πρώτος τυφώνας κατηγορίας 5 που πλήττει την Κούβα σ’ έναν αιώνα! Αναμένεται την Κυριακή το πρωί να φθάσει στις ακτές της Φλόριντα και την Κυριακή το απόγευμα να πλήξει τις νοτιοδυτικές ακτές της Πολιτείας.

Επί περίπου 30 ώρες θα παραμείνει στην αμερικανική Πολιτεία η Ίρμα με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρότατες

βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους.

Στη Φλόριντα δόθηκε εντολή εκκένωσης σε 5,6 εκατ. ανθρώπους, περίπου το 1/4 του πληθυσμού της. Υπάρχουν προειδοποιήσεις πως όσοι επιλέξουν να παραμείνουν δεν θα είναι δυνατόν να διαφύγουν όταν χτυπήσει η καταιγίδα. Απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το πρώτο θύμα της Ίρμ ήταν ο 2 ετών Καρλ Τζούνιορ Φράνσις στην Μπαρμπούντα. Έντεκα ήταν τα θύματα στα γαλλικά νησιά Άγιο Μαρτίνο και Άγιο Βαρθολομαίο. Τέσσερα στις Παρθένες Νήσους, τρία στο Πουέρτο Ρίκο, δύο στο ολλανδικό νησί Σεντ Μάαρτεν και ένα στην Ανγκουίλα. Ένας έφηβος σέρφερ πνίγηκε στα Μπαρμπέιντος από τα τεράστια κύματα, ενώ τέσσερις νεκροί αναφέρθηκαν τις βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Στο μεταξύ οι ήδη πληγείσες περιοχές -συμπεριλαμβανομένων των Μπαρμπούντα, Ανγκουίλα, Σεν Μααρτέν, Αγίου Μαρτίνου και Αγίου Βαρθολομαίου- αναμένουν τον Χοσέ που είναι σχεδόν κατηγορίας 5 σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα