Καθοδική τροχιά για τη δημοφιλία του SPD και του Σουλτς

08:44 2/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Χαμηλές πτήσεις καταγράφει στις δημοσκοπήσεις το SPD ενώ οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού συνεχίζονται.

Στη μηνιαία δημοσκόπηση που διενήργησε η Infratest dimap για λογαριασμό του ARD, CDU και CSU συγκεντρώνουν ακόμη 33%, ενώ

το SPD χάνει άλλες τρεις μονάδες και βλέπει το ποσοστό του να πέφτει στο 18%. Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν από μία μονάδα και φτάνουν στο 14% και στο 10% αντίστοιχα, ενώ από 11% συγκεντρώνουν οι Πράσινοι και η Αριστερά, με τους πρώτους να κερδίζουν δύο μονάδες.

Όσο για το τι θα συμβεί εάν το SPD δεν εγκρίνει τελικά τη συμμετοχή του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το 56% τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών, ενώ κυβέρνηση μειοψηφίας θα επιθυμούσαν το 40%.

Ωστόσο και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι έχει υποστεί σημαντική πολιτική φθορά, καθώς μόνο ένας στους δύο Γερμανούς θεωρεί θετική την προοπτική της διακυβέρνησης της χώρας εκ νέου από την ίδια, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 61% μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και 71% στην αρχή της κυβερνητικής της θητείας, το 2013. Πολύ χειρότερη ωστόσο είναι η εικόνα για τον Μάρτιν Σουλτς, με του οποίου τις επιδόσεις είναι ικανοποιημένο μόλις το 25%.

Το 71% των ερωτηθέντων δεν δείχνει καμιά κατανόηση για την καθυστέρηση στον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ το 64% εκφράζει την ανησυχία ότι εξαιτίας της καθυστέρησης πολλά ζητήματα εσωτερικής πολιτικής παραμελούνται.

Οι μισοί Γερμανοί εγκρίνουν τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ των κομμάτων για τον περιορισμό της επανένωσης οικογενειών προσφύγων, με το 38% να δηλώνουν ότι η σχετική νομοθεσία κινείται προς την λάθος κατεύθυνση.

The post Καθοδική τροχιά για τη δημοφιλία του SPD και του Σουλτς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα