Καταλονία: Στη φυλακή 8 πρώην υπουργοί-Ένταλμα σύλληψης Πουτζντεμόν

19:56 2/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη φυλακή οδηγήθηκαν 8 πρώην υπουργοί της κυβέρνησης της Καταλονίας, ενώ εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην κυβερνήτη Πουτζντεμόν και άλλα 4 στελέχη της καταλανικής κυβέρνησης που δεν εμφανίστηκαν στη Μαδρίτη για ανάκριση.

Ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε να απαγγελθούν σε όλους κατηγορίες για στάση, εξέγερση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες τιμωρούνται με ποινές κάθειρξης έως 15 και 30 χρόνια αντίστοιχα. Τους κατηγορεί επίσης ότι ενθάρρυναν ένα «ενεργό

κίνημα εξέγερσης» μεταξύ του καταλανικού πληθυσμού, με στόχο να οδηγήσουν στην απόσχιση της επαρχίας και ότι αγνόησαν όλες τις δικαστικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που απαγόρευε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία την 1η Οκτωβρίου.

Ο Πουτζδεμόν και άλλοι 4 υπουργοί του βρίσκονται στο Βέλγιο από τις αρχές της εβδομάδας. Ο δικηγόρος του Πουτζντεμόν ζήτησε να καταθέσει από τις Βρυξέλλες.

Πέντε μέλη του προεδρείου του καταλανικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος Κάρμε Φορκαντέλ, ζήτησαν και έλαβαν αναβολή μέχρι τις 9 Νοεμβρίου για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή τους.

The post Καταλονία: Στη φυλακή 8 πρώην υπουργοί-Ένταλμα σύλληψης Πουτζντεμόν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα