Καταδίκη Καμμένου για τη φράση «λιντσάρετε τον Πάχτα»

17:49 17/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Kαταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά για την προτροπή προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής «λιντσάρετε τον Πάχτα» το 2013.

Το δικαστήριο επέβαλε στο νυν υπουργό Άμυνας το ποσό των 15.000 ευρώ, ως ποσό αποζημίωσης για ηθική βλάβη του Χρήστου Πάχτα, δημάρχου τότε στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, πρώην βουλευτή και υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Βιομηχανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα

της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» ο υπουργός Άμυνας θα καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα ύψους 1.500 ευρώ.

Η δικαστική απόφαση αφορά την περιβόητη φράση του Πάνου Καμμένου, έξω από το Βελλίδειο Ίδρυμα, το 2013, όταν, απευθυνόμενος σε πολίτες οι οποίοι αντίτιθενται στην επένδυση χρυσού είπε: «Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετέ τον. Εγώ μαζί σας».

Το δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου, περί ιδιωτικής συνομιλίας και πολιτικής κριτικής στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του ως βουλευτή, και κατέληξε ότι «αποδείχθηκε πλήρως ότι δεν πρόκειται περί ιδιωτικής συνομιλίας, παρά περί δήλωσης που έλαβε χώρα σε δημόσιο χώρο, ενώπιον αόριστου αριθμού ατόμων, σε στιγμή που το στιγμιότυπο βιντεοσκοπείτο εμφανώς από παρευρισκόμενους».

The post Καταδίκη Καμμένου για τη φράση «λιντσάρετε τον Πάχτα» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα