Κανένας λόγος ανησυχίας από την καθίζηση διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της «Αττικό Μετρό»

12:05 4/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Έντονες ανησυχίες εκφράζουν οι κάτοικοι και ειδικά οι ένοικοι δύο πολυκατοικιών, επί της οδού Παπαδάκη στην περιοχή Βούλγαρη, μετά την καθίζηση που παρατηρήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως για την καθίζηση ευθύνονται οι εργασίες του μετρό αφού παλαιότερα όπως λένε στο σημείο υπήρχε πηγάδι.

«Ζω πολλά χρόνια εδώ, τό έδαφος είναι αμμώδες και σαθρό. Είχα πει ότι αν περάσει από εδώ το μετρό θα υπάρχει πρόβλημα και να που

επιβεβαιώθηκα» αναφέρει στο www.praktoreio-macedonia.gr η Πηνελόπη Παπουλίδου, ένοικος της πολυκατοικίας.

Οι κάτοικοι ζητούν ενημέρωση προκειμένου να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. «Υπάρχει έντονος προβληματισμός, τουλάχιστον να έχουμε μία υπεύθυνη διαβεβαίωση» συμπληρώνει ο Νίκος Ιωαννίδης”.

«Τα ξημερώματα της Παρασκευής άκουσα περίεργους θορύβους, προφανώς περνούσε ο μετροπόντικας εκείνη την ώρα» λέει μία ένοικος της οικοδομής.

Στο ένα από τα δύο κτίρια στεγάζεται το 102ο νηπιαγωγείο του Δήμου Θεσσαλονίκης το οποίο ωστόσο λειτουργεί κανονικά «ανησυχούμε βέβαια, κυρίως για τα παιδάκια» όπως λέει μία από τις νηπιαγωγούς.

Από το βράδυ της Κυριακής σταμάτησαν οι εργασίες του μετροπόντικα που διανοίγει την σήραγγα του μετρό από τη Νέα Ελβετία προς το σταθμό Πατρικίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι υπεύθυνοι της «Αττικό Μετρό» ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Γίνονται συνεχώς συσκέψεις μετά τη μελέτη του προβλήματος που διαπιστώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Ομάδες μηχανικών της «Αττικό Μετρό» κάνουν συνεχείς μετρήσεις στατικότητας

Οι μετρήσεις δίνονται από ένα μεγάλο δίκτυο αισθητήρων το οποίο έχει εγκατασταθεί σε όλη τη διαδρομή διάνοιξης που ακολουθούν οι μετροπόντικες.

Keywords
Τυχαία Θέματα