Καμμένος από τα Ψαρά: Σύντομα η ανακήρυξη τής ΑΟΖ

21:27 5/6/2018 - Πηγή: Aixmi

«Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή».

Αυτό δήλωσε από τα Ψαρά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως η Ελλάδα

σύντομα με την αναγνώριση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) θα αρχίσει να εκμεταλλεύεται τον υποθαλάσσιο πλούτο της, και θα παράγει φυσικό αέριο και ίσως αργότερα πετρέλαιο.

Λίγο αργότερα ο κ. Καμμένος, για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, διευκρίνισε ότι δεν αναφερόταν σε επέκταση των χωρικών υδάτων με την ακριβή έννοια του όρου, αλλά σε φρούρησή τους όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Μάλιστα τόνισε: «Το Πολεμικό Ναυτικό θα υπερασπίζεται τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης».

Ο κ. Καμμένος στα Ψαρά κατέθεσε στεφάνιαστη μνήμη των Κωνσταντίνου Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Για το λόγο αυτό τα λείψανα των ηρωικών αυτών πολεμιστών της ελληνικής επανάστασης μεταφέρθηκαν στο νησί με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Καμμένος από τα Ψαρά: Σύντομα η ανακήρυξη τής ΑΟΖ

The post Καμμένος από τα Ψαρά: Σύντομα η ανακήρυξη τής ΑΟΖ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα