Κάμερον: Δεν θα δεχθώ συμφωνία που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες της Βρετανίας

17:17 18/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Δεν θα δεχθώ συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία δεν θα καλύπτει τις ανάγκες της Μεγάλης Βρετανίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον, προσερχόμενος για τη Σύνοδο Κορυφής των 28 ηγετών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε σημαντική δουλειά να κάνουμε σήμερα και αύριο και θα είναι δύσκολο. Θα δίνω τη μάχη για τη Μεγάλη Βρετανία. Εάν μπορούμε να λάβουμε μία καλή συμφωνία, θα την δεχθώ. Αλλά δεν θα δεχθώ συμφωνία η οποία δεν

θα καλύπτει τις ανάγκες μας. Θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό να γίνει κάτι σωστά παρά να γίνει με βιασύνη. Ωστόσο, με καλή θέληση και σκληρή δουλειά, μπορούμε να λάβουμε μια καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία», τόνισε ο κ. Κάμερον.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε νωρίτερα την άποψη ότι η συγκεκριμένη σύνοδος είναι κομβικό σημείο για συμφωνία ή ρήξη μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.
Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι άλλοι δύο ισχυροί άνδρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου Μάρτιν Σουλτς, για την επίτευξη συμφωνίας Ε.Ε. – Η.Β..

Η Μεγάλη Βρετανία ζητεί ειδικές ρυθμίσεις για να περιοριστεί ο «επιδοματικός τουρισμός» πολιτών άλλων χωρών της Ε.Ε. στο έδαφός της, ειδικά σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας και την ενίσχυση για τα παιδιά Ευρωπαίων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο τα οποία ζουν στις χώρες προέλευσης των γονιών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα