Καλιφόρνια: Νόμιμη η ευθανασία στο τελευταίο στάδιο ανίατης ασθένειας

08:41 6/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Νόμιμη θεωρείται πλέον η ευθανασία για ασθενείς στο τελευταίο στάδιο ανίατης ασθένειας, στην Καλιφόρνια, μετά την απόφαση του κυβερνήτη της πολιτείας Τζέρι Μπράουν να τη νομιμοποιήσει, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις θρησκευτικών οργανώσεων και ομάδων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο νόμος βασίζεται σε παρόμοια νομοθεσία που ισχύει στην πολιτεία του Όρεγκον και επιτρέπει σε γιατρούς να συνταγογραφήσουν φάρμακα που θα τερματίσουν τη ζωή ασθενών, υπό τον όρο ότι δύο γιατροί θα συνυπογράψουν ότι ένα άτομο έχει μόνο έξι μήνες ζωής ακόμα και ότι

ο ασθενής έχει σώας τας φρένας.

Πρόκειται για την πέμπτη αμερικανική πολιτεία που νομιμοποιεί την ευθανασία για ασθενείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο μιας ανίατης ασθένειας. Εκτός από την Καλιφόρνια και το Όρεγκον, οι άλλες είναι η Ουάσιγκτον, η Μοντάνα και το Βερμόντ.

Οι υπερασπιστές της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας τονίζουν ότι δίνει το δικαίωμα σε άτομα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και άλλους ασθενείς να πεθάνουν με λιγότερο πόνο και να υποφέρουν λιγότερο.

Οι πολέμιοι του νόμου, μεταξύ των οποίων και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, υποστηρίζουν ότι θα δώσει την ευχέρεια σε ανήθικους προστάτες ή συγγενείς να πιέσουν ευάλωτους ασθενείς να αυτοκτονήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα