Κάηκαν 20 στρέμματα δάσους στην Αμαλιάδα

12:52 4/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Δύο πυρκαγιές μέσα σε λίγες ώρες ξέσπασαν στο δήμο Ήλιδας χθες, σε μια ημέρα με υψηλή επικινδυνότητα. Ανάληψη και Τζαμί δοκιμάστηκαν χθες από τις φλόγες που ξεπήδησαν σε δάση της περιοχής και λίγο έλειψε να λάβουν μεγάλες διαστάσεις. Στις δύο πυρκαγιές κάηκαν συνολικά 20 στρέμματα δάσους, περιορίζοντας έτσι τους τελευταίους πνεύμονες που έχουν απομείνει στην Ηλεία. Τα εναέρια μέσα ήλθαν από μακριά αφού η Ηλεία «ξέμεινε» με ένα Canadair και παραμένει χωρίς την ενίσχυση του ελικοπτέρου Ericsson παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις

περί επιστροφής του τον Αύγουστο…

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις έντεκα το πρωί, κοντά στο Τζαμί Πηνείας και απείλησε προς στιγμήν μια κατοικία δίπλα στον κεντρικό δρόμο Αμαλιάδας – Σιμόπουλου. Η φωτιά πήρε διαστάσεις, πέρασε το δρόμο και κινήθηκε προς το δάσος. Συνολικά έκαψε τέσσερα στρέμματα δάσους και ένα αγροτικής έκτασης. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη με επίγειες δυνάμεις από όλο το νομό και ένα Canadair. Το δεύτερο σύμφωνα με πληροφορίες είναι καθηλωμένο λόγο βλάβης και έτσι εστάλη συμπληρωματικά δεύτερο αεροσκάφος από την Ελευσίνα, το οποίο και επέστρεψε πίσω μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αττική.

Στη δεύτερη πυρκαγιά οι φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους σε δασική περιοχή στην Ανάληψη, κοντά στο μοναστήρι. Γρήγορα και λόγω των ανέμων πήρε διαστάσεις και μαινόταν ανεξέλεγκτη σε πλαγιά για αρκετή ώρα έως ότου φτάσουν τα εναέρια μέσα. Οι ρίψεις κυρίως των Canadair που ανεφοδιάζονταν άμεσα από το φράγμα Πηνειού, ήταν καίριες στη μάχη με τις φλόγες και οι πυροσβέστες είχαν πιο εύκολο έργο στη συνέχεια. Να σημειώσουμε πως η φωτιά ξέσπασε μέσα σε αναγεννημένο δάσος σε μια περιοχή που είχε καεί πριν μερικά χρόνια ξανά. Σε αυτή τη φωτιά που κάηκαν 15 στρέμματα δάσους, ήταν μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 50 πυροσβέστες και 16 οχήματα, 4 οχήματα ΟΤΑ, δύο αεροσκάφη Canadair και δύο αεροσκάφη PZL από τη Μεσσηνία. Επικεφαλής στην επιχείρηση – όπως και στην πρωινή πυρκαγιά, ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Κώστας Κυριακόπουλος, ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Γιάννης Πετρούτσος και ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος.

Πηγή: ilialive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα