Και ο Σόιμπλε κατά Μέρκελ για το προσφυγικό

23:55 22/9/2016 - Πηγή: Aixmi

«Είναι ντροπή να καταλογίζει κανείς στον Ζέεχοφερ πως αντιτίθεται σε αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προσφύγων» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπαίνοντας στη μάχη στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ γύρω από τη στάση της καγκελαρίου Μέρκελ στο προσφυγικό.

Σε συνέντευξή του στο Wirtschaftswoche,

ο υπουργός Οικονομικών -και σημαίνον στέλεχος του CDU- αναφέρθηκε στο πώς αντιμετώπισε το κρατίδιο της Βαυαυρίας (πρωθυπουργός στο οποίο είναι ο Ζέεχοφερ) ως υπεράσπιση του αρχηγού του CSU.

«Στη Βαυαρία έχουν γίνει λιγότερες ακροδεξιές επιθέσεις σε πρόσφυγες από ό,τι σε άλλα κρατίδια» ανέφερε. «Επιπλέον, στην Βαυαρία αντιμετωπίστηκε με έξοχο τρόπο η εισροή των προσφύγων το 2015 και επιδείχθηκε ανθρώπινο μεγαλείο» τόνισε.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Σόιμπλε κάλεσε τον επικεφαλής του CSU να μετριάσει την ρητορική του. «Ποιο το όφελος να προκηρύσσεις σε κάθε διαμαχή το τέλος του κόμματος;» ρώτησε χαρακτηριστικά.

Ο Σόϊμπλε χαρακτήρισε επίσης την εμφάνιση της προέδρου του CDU την επομένη των τοπικών εκλογών του Βερολίνου «πειστική».

«Η Μέρκελ ουδέποτε αρνήθηκε τη δυσκολία του προσφυγικού προβλήματος, αλλά μπορεί να επιλυθεί και σε αυτό βοηθάει όταν η πολιτική δίνει ελπίδα», υπογράμμισε με αναφορά στην φράση της καγκελαρίου «θα τα καταφέρουμε».

«Εάν ρυθμιστεί η εισροή και βαθμιαία φτάσουμε σε μια λογική κατανομή, τότε θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε και τους ανθρώπους καλά. Όταν η φράση της καγκελαρίου έχει αυτό αποτέλεσμα, δεν θα χρειάζεται πλέον να την λέει τόσο συχνά» όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα