Και «κόκκινη» κάρτα θα δείχνουν Τσίπρας -Μειμαράκης στο ντιμπέιτ

22:13 12/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Καθορίστηκαν οι όροι του ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το οποίο θα διεξαχθεί την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Η πιο σημαντική αλλαγή θα είναι η χρήση της «κόκκινης κάρτας» που μπορούν να βγάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε να σχολιάζουν τις απαντήσεις που δίνει ο αντίπαλος, όπως και οι ερωτήσεις που θα μπορεί να κάνει ο ένας στον άλλον.

Οι δυο υποψήφιοι πρωθυπουργοί θα είναι όρθιοι και θα προβάλλονται σε διπλό πλάνο, ώστε να καταγράφονται οι αντιδράσεις. Τέλος προστίθεται και ένας ακόμη γύρος

ερωτήσεων από τον δημοσιογράφο – συντονιστή της ΕΡΤ, οι οποίες θα είναι εκτός των προκαθορισμένων ενοτήτων

Οι ενότητες είναι:

α. Εσωτερική πολιτική (Οικονομία, Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική, Δημόσια Διοίκηση, κ.ά.)

β. Εξωτερική πολιτική (Εθνικά θέματα, Προσφυγικό, Ευρωπαϊκά θέματα)

Μετέχουν όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια: Alpha, Ant, Έψιλον, Mega, Σκάι, Star.

1ος γύρος

Κάθε δημοσιογράφος κάνει μία ερώτηση τριάντα δευτερολέπτων, με δικαίωμα follow up 15’’.

Η απάντηση δεν ξεπερνά το 1:30΄. Η πρώτη ερώτηση της πρώτης θεματικής γίνεται στον Αλέξη Τσίπρα, η πρώτη ερώτηση της δεύτερης θεματικής στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η σειρά που θα ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι καθορίζεται από τους ίδιους σε συνεργασία με τον συντονιστή.

Κάθε πολιτικός αρχηγός δέχεται συνολικά 12 ερωτήσεις [6 στην πρώτη ενότητα και 6 στη δεύτερη] και έχει δικαίωμα να δείξει τρεις φορές «κόκκινη κάρτα» στον αντίπαλο πολιτικό αρχηγό, σε κάθε ενότητα. Με την «κόκκινη κάρτα» αποκτά το δικαίωμα να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του άλλου πολιτικού αρχηγού για ένα λεπτό. Ο ίδιος αποφασίζει σε ποιες απαντήσεις θα δείξει «κόκκινη κάρτα».

Διάλειμμα

2ος γύρος

Κάθε πολιτικός αρχηγός έχει δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση διαρκεί ένα λεπτό και η απάντηση 1:45’. Στη συνέχεια υπάρχει δυνατότητα για σχόλιο του ερωτώντος αρχηγού επί της απάντησης διάρκειας 0:30’. Η διαδικασία ξεκινάει αντίστροφα, δηλαδή, Μεϊμαράκης – Τσίπρας.

3ος γύρος

Ο δημοσιογράφος / συντονιστής έχει δικαίωμα να κάνει δύο ίδιες ερωτήσεις [από τριάντα δευτερόλεπτα κάθε μια] στους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς καμία δέσμευση ενότητας, χωρίς δικαίωμα follow up. Η διάρκεια απάντησης είναι 1:30΄. Η σειρά είναι Τσίπρας/ Μεϊμαράκης και αντίστροφα.

Κάθε αρχηγός έχει το δικαίωμα, αν το κρίνει σκόπιμο, να σηκώσει μία «κόκκινη κάρτα» και να σχολιάσει την απάντηση του άλλου αρχηγού επί 1:00΄.

4ος γύρος

Στο debate κάθε πολιτικός αρχηγός έχει 2:00΄ να απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα, ξεκινώντας από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το πλάνο δείχνει μόνο τον πολιτικό αρχηγό που έχει το λόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα