Και εγένετο φως στην Καπέλα Σιστίνα

23:39 26/9/2014 - Πηγή: Aixmi

Από τον επόμενο μήνα όσοι επισκεφθούν την πανέμορφη Καπέλα Σιστίνα, θα μπορούν να θαυμάσουν καλύτερα το αριστούργημα του Μικελάντζελο, αφού ο φωτισμός στο εσωτερικό θα είναι πέντε φορές ισχυρότερος.

Το Βατικανό θέλησε να ανακαινίσει το ιστορικό παρεκκλήσι, όπου οι Καρδινάλιοι εκλέγουν τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να διακρίνουν τις λεπτομέρειες των θησαυρών που κρύβει τόσο στην οροφή όσο και στους τοίχους, ενώ ο νέος φωτισμός τύπου LED είναι πιο φιλικός προς το

περιβάλλον αφού θα ξοδεύει 60% λιγότερη ενέργεια.

Δεν λείπουν όμως και οι επικριτές αυτής της κίνησης που υποστηρίζουν ότι ο φωτισμός τύπου LED είναι ψυχρός και αλλοιώνει τα χρώματα. Άλλωστε για ολόκληρους αιώνες, ο μοναδικός φωτισμός της Καπέλα Σιστίνα, ήταν το φυσικό φως που έμπαινε από τα παράθυρα, ή το φως των κεριών. Στη συνέχεια το Βατικανό τα σφράγισε , για να μην αλλοιωθούν οι μοναδικές τοιχογραφίες και τοποθέτησε ένα σύστημα χαμηλού φωτισμού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος όμως αποφάσισε να το αναβαθμίσει αφού πρώτα έκανε για έναν ολόκληρο χρόνο stress tests στα εργαστηρια του Βατικανού, ώστε να διασφαλίσει πως ο νεος φωτισμός δεν θα επηρεάσει τα αριστουργήματα της Καπέλα Σιστίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα