Καμπανάκι από Στουρνάρα: Επικίνδυνη η καθυστέρηση της αξιολόγησης

12:00 16/12/2016 - Πηγή: Aixmi

«Ο σημαντικότερος και αμεσότερος κίνδυνος είναι η μη έγκαιρη κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, δεδομένων των εθνικών εκλογικών αναμετρήσεων σε μία σειρά από χώρες-μέλη της ευρωζώνης στο άμεσο μέλλον» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2016 που Υποβλήθηκε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η ΤτΕ

προειδοποιεί για τους κινδύνους καθώς υπάρχουν αναταράξεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Η θετική δυναμική που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία πρέπει να στηριχθεί και να παγιωθεί με την προσήλωση στους στόχους του προγράμματος και την επιτάχυνση στο ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που έχουν συμφωνηθεί. Οι όποιες διαφορές πρέπει να εξομαλυνθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε πνεύμα καλής συνεργασίας με τους θεσμούς και τους εταίρους» υπογραμμίζει στην Έκθεση ο Γιάννης Στουρνάρας που επισημαίνει πως θα πρέπει άμεσα να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, που μαζί με τις προτάσεις της Κεντρικής Τράπεζας μπορούν να ξαναβάλουν τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Επίσης, γίνεται αναφορά στις εξαγγελίες Τσίπρα για τις οποίες υπογραμμίζεται πως αυτές αποτελούν κίνδυνο για τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2016 καθώς αφαιρούν ένα σημαντικό μαξιλάρι ασφαλείας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Ο διοικητής της ΤτΕ προβλέπει ότι η οικονομία για το τρέχον έτος θα κλείσει με θετικό πρόσημο, ενώ εκτιμά ότι η ανάπτυξη για το 2017 θα είναι κατάτι μικρότερη σε σχέση με τις προβλέψεις της κυβέρνησης στο 2,5% του ΑΕΠ από 2,7% που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Αναλυτικά η Ενδιάμεση Έκθεση της ΤτΕ εδώ

tte-ekthesi

Keywords
Τυχαία Θέματα