Καμπανάκι από Κοστέλο: Το χρέος μετά το κλείσιμο του προγράμματος

13:06 5/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Πολύ συγκρατημένος ήταν στις δηλώσεις του από το βήμα του συνεδρίου «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας» στο Ελληνοαμερικάνικό Επιμελητρήριο ο εκπρόσωπος των ευρωπαϊκών θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο.

Οπως τόνισε το σαββατοκύριακο έκλεισε η τεχνική συμφωνία αλλά δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση καθώς πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά, ενώ αναφερόμενος στον όρο «clean exit», δηλαδή «καθαρή έξοδος από το μνημόνιο, σημείωσε ότι αυτή δεν είναι η καταληλλότερη ορολογία.

Επεσήμανε ότι ακόμη το θέμα του

χρέους δεν έχει συζητηθεί και ότι αποτελεί ένα θέμα που θα συζητηθεί μετά το κλείσιμο του προγράμματος το καλοκαίρι.

Συμπλήρωσε ότι πρώτα η Ελλάδα πρέπει να φέρει ένα πακέτο με προαπαιτούμενα για ψήφιση στη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα κι ένα στις αρχές του χρόνου, για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου κι αυτό είναι προϋπόθεση ώστε η Ελλάδαα να πάρει την επόμενη δόση αλλά και για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος τους μήνες Φεβρουάριο με Μάιο του 2018. ΕΠίσης, υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόοδος αλλά θα παραμείνουν πολλά να γίνουν μετά το κλείσιμο του προγράμματος τον Αύγουστο.

The post Καμπανάκι από Κοστέλο: Το χρέος μετά το κλείσιμο του προγράμματος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα