Ιταλία και Γαλλία ενισχύουν την ασφάλεια μετά τις επιθέσεις σε Βερολίνο και Άγκυρα

08:57 20/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Τα αντιτρομοκρατικά μέτρα ενισχύουν οι Ιταλία και Γαλλία μετά τις επιθέσεις σε Βερολίνο και Άγκυρα.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι και ο επικεφαλής της αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης, στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιφυλακή στη χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή,

από τη στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα βίντεομηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

«Επίθεση ντροπής στην καρδιά της Ευρώπης. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, της κυβέρνησης και του γερμανικού λαού, που επλήγη από την τραγωδία αυτή», έγραψε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Spregevole attacco al cuore dell'Europa. Vicini a famiglie delle vittime, al Governo e al popolo tedesco colpito da questa tragedia #Berlino

— Angelino Alfano (@angealfa) December 19, 2016

Από την πλευρά της, η Γαλλία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείιας σε αντίστοιχες χριστουγεννιάτικες αγορές, μετά την επίθεση φορτηγού χθες βράδυ στο Βερολίνο όπου τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 50 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η Γαλλία ήδη έχει τραγική εμπειρία από την επίθεση στη Νίκαια.

«Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας«, είπε σε δήλωσή του το υπουργείο.

«Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα