Ιστορική συμφωνία Mέι-Γιούνκερ για το Brexit

19:16 8/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Η Βρετανία πέτυχε ιστορική συμφωνία για την έξοδο από την ΕΕ σήμερα το πρωί, εξασφαλίζοντας ειδικά δικαιώματα για 4 εκατ. πολίτες και πληρώνοντας 40-60 δισ. ευρώ σε μία σκληρή μάχη για το διαζύγιο με την Ευρώπη που ανοίγει τον δρόμο για εμπορικές συνομιλίες τον επόμενο χρόνο, σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times.

Τερέζα Μέι και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες νωρίς το πρωί για να

υπογράψουν μία 15σελιδη έκθεση προόδου που θα επιτρέψει στους διαπραγματευτές της ΕΕ να πάνε στη δεύτερη φάση των συνομιλιών για την εποχή μετά Brexit. O κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε τη συμφωνία σε συνέντευξη Τύπου μαζί με την κυρία Μέι, λέγονρτας ότι ήταν μία δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά και οι δύο πλευρές έδειξαν θέληση για συμβιβασμό, σύμφωνα με τους FT.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε πως «βρήκαμε τρόπο να λύσουμε όλα τα ανοιχτά ζητήματα για το Brexit και μπορούμε να προχωρήσουμε τώρα στις επόμενες φάσεις με πιο γρήγορους ρυθμούς” και πρόσθεσε ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ειδικό status για τη Βόρεια Ιρλανδία και υπάρχουν προβλέψεις για τη διατήρηση της κοινής αγοράς ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ.

brexit

The post Ιστορική συμφωνία Mέι-Γιούνκερ για το Brexit appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα