Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τα Τρίκαλα

11:48 31/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Στους ρυθμoύς των Ρίχτερ «χόρεψαν» νωρίτερα το πρωί οι περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, αφού εκδηλώθηκε ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.
Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 10.10 ώρα Ελλάδος, με επίκεντρο 14χλμ δυτικά του Δήμου Πύλης, σε εστιακό βάθος 10χλμ.

Συμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδει το trikalanews.gr, έχουν προκληθεί ζημιές στον Δήμο Πύλης με πτώσεις βράχων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η ισχυρή σεισμική

δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.12 σήμερα το πρωί, με επίκεντρο 233 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας ή 34 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά των Τρικάλων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, αυτή την ώρα, η σεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο κατολισθήσεων καθώς η περιοχή είναι ορειν.
Όπως δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας στον ΣΚΑΙ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου ενώ η προσοχή εστιάζεται στο εάν από τον σεισμό προκλήθηκαν κατολισθήσεις σε χωριά της περιοχής.

The post Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τα Τρίκαλα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα