Αναθεωρείται ο αριθμός των νεκρών στο Μεξικό – Αγνοούμενοι κι εγκλωβισμένοι – H τραγική σύμπτωση (BINTEO-EIKONEΣ)

08:24 20/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο τραγικός απολογισμός από το χτύπημα του Εγκέλαδου μόλις 120 χλμ. από την πρωτεύουσα του Μεξικό, Πόλη του Μεξικό αναμένεται να αυξηθεί.

Οι νεκροί ανέρχονται στους 225, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των θυμάτων, που ειπώθηκε ότι είχαν φθάσει στους 248, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για αγνοουμένους και εγκλωβισμένους.

#Corrección, al momento se reportan 149 fallecidos: 55 en #Morelos, 49 en #CDMX, #32 en #Puebla, 10 en #Edoméx y 3 en #Guerrero.

Luis Felipe Puente (@LUISFELIPE_P) September 20, 2017

Κτήρια κατέρρευσαν, κόσμος βγήκε στους δρόμους, παιδιά πανικοβλήθηκαν ενώ βρίσκονταν στα σχολεία που κατέρρευσαν. Συντρίμμια και ερείπια. Μία εκκλησία κατέρρευσε ενώ μέσα βρίσκονταν πιστοί που προσεύχονταν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άτομα. Ανάμεσα στα κτήρια που κατέρρευσαν είναι κι ένα σουπερμάρκετ κι ένα εργοστάσιο, ενώ σημειώθηκε διαρροή αερίου και πυρκαγιές.

Sin luz 4.68 millones de clientes de CFE por #sismo. https://t.co/mZTVbnzFAQ pic.twitter.com/QUrKF3StvL

— El Financiero (@ElFinanciero_Mx) September 20, 2017

Ο πρόεδρος του Μεξικό, Εδουάρδο Πένια Νιέτο, σε βίντεο που μεταδόθηκε καλεί τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι μετά τον φονικό σεισμό.

Στους δρόμους των πόλεων προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο και τα ασθενοφόρα καθυστέρησαν να φθάσουν στον προορισμό τους καθώς χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σπεύδοντας να επιστρέψουν σπίτια τους και να διαπιστώσουν τις ζημιές.

Αργά την Τετάρτη στο 40% της πρωτεύουσας είχε κοπεί η ηλεκτροδότηση όπως και στο 60% της πόλης Μορέλος, συγκεκριμένα χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν 3,2 εκατ. νοικοκυριά.

Reporta Protección Civil más de 140 muertos por #Sismo @PcSegob. https://t.co/FPOg6hcxiD pic.twitter.com/Ui6T0tnequ

— El Financiero (@ElFinanciero_Mx) September 20, 2017

Τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν σε δημοτικό σχολείο, από τα οποία τα 21 είναι παιδιά και τα 4 ενήλικες. Έντεκα παιδιά διεσώθησαν αλλά οι αρμόδιοι αναφέρουν πως άλλοι 30 μαθητές αγνοούνται ακόμη. Μέρος του τετραώροφου σχολείου κατέρρευσε τη στιγμή του σεισμού προκαλώντας πανικό.

Two children are pulled from the rubble by rescuers at Colegio Enrique Rebsamen, which partially collapsed after the earthquake in Mexico pic.twitter.com/SmNN9N16Mj

— BuzzFeed News (@BuzzFeedNews) September 20, 2017

Ο πρόεδρος επισκέφθηκε αμέσως το σχολείο όπου οι γονείς τον ενημέρωσαν ότι τα παιδιά τους αγνοούνται.

#LoÚltimo Se han encontrado 22 cuerpos y hay 30 niños desaparecidos en colegio Enrique Rébsamen: @EPN. https://t.co/LU5uITUG8f pic.twitter.com/ynLjJsgjcE

— El Financiero (@ElFinanciero_Mx) September 20, 2017

Επίσης, μέσα στην Πόλη του Μεξικό, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μοντερέι ανακοίνωσε τον θάνατο ενός φοιτητή του και τον τραυματισμό άλλων 40.

Εκεί που έγκειται η τραγική σύμπτωση είναι πως στις 19 Σεπτεμβρίου 1985 είχε συμβεί ο φονικός σεισμός με τους 10.000 νεκρούς στο Μεξικό. Λόγω της επετείου είχε γίνει άσκηση σεισμικής ετοιμότητας κάτι που θεωρείται ότι βοήθησε στην αντιμετώπιση της κατάστασης και στο να μην έχουμε τόσα θύματα.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι νεκροί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα