Ιρλανδικός «κεραυνός»: Ο Δραγασάκης ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις

22:58 9/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Αιφνιδιασμό στην κυβέρνηση και σωρεία διαψεύσεων προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας ότι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από την πλευρά της Αθήνας έχει, τεθεί, πλέον, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης.
Όπως υποστήριξε ο Μάικλ Νούναν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup, έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο και

την ευθύνη έχει αναλάβει το γραφείο του αντιπροέδρου. «Καταλαβαίνω πως οι θεσμοί συναντήθηκαν με τις αρχές της Ελλάδας και η κυβέρνηση αποφάσισε πως η ομάδα που θα είναι υπεύθυνη για τις συζητήσεις θα επικεντρωθεί γύρω στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (Γιάννη Δραγασάκη). Σημειώνουμε σημαντική υλικοτεχνική πρόοδο και επιπλέον πρόοδος θα σημειωθεί σήμερα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε με απόλυτο τρόπο ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο και μίλησε για πόλεμο που γίνεται στο πρόσωπο του Γιάννη Βαρουφάκη, με στόχο την αποδόμησή του ενόψει των διαπραγματεύσεων.
Αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης Δραγασάκης προχώρησε σε διάψευση, υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών παραμένει υπεύθυνος για τις διαβουλεύσεις στο Eurogroup.
Ας σημειωθεί, πάντως, ότι ο Ιρλανδός υπουργός δε μίλησε για το Eurogroup, αλλά για τη συνολική διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα