Ινστιτούτο Bruegel: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο

09:31 14/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Από το βήμα της εκδήλωσης «Thessaloniki Summit» ο Ούγγρος οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας, εξέφρασε ην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πάει σε τέταρτο μνημόνιο καθώς δεν θα καταφέρει να «βγει» στις αγορές το 2018.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι’ αυτό

θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ», είπε διευκρινίζοντας ωστόσο ότι με την αύξηση του ΑΕΠ, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μεγάλο δανεισμό.

«Είμαι πιο αισιόδοξος όσον αφορά στο άμεσο μέλλον για την Ελλάδα», τόνισε o οικονομολόγος και σημείωσε πως η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Επιπλέον, όπως ανέφερε, μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί το 80% – 90% των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά στο θέμα του ελληνικού χρέους, χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι το 80% περίπου βρίσκεται στα χέρια επίσημων πιστωτών, γεγονός που κατά την άποψή του αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. Τέλος, σημείωσε ότι το ενδεχόμενο διευθέτησης του ελληνικού χρέους, έχει άμεση σχέση με τις γερμανικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα