Ηχηρή παραίτηση στον Λευκό Οίκο – Ο μεγαλοεπενδυτής Καρλ Άικαν «εγκαταλείπει» τον Τραμπ

12:27 19/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Παραιτήθηκε από σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα απορρύθμισης της οικονομίας ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Καρλ Άικαν χωρίς ωστόσο να συσχετίσει την αιτία παραίτησης με τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για τα επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ.

Ο 81χρονος Άικαν είναι ένας από τους πιο γνωστούς χρηματομεσίτες της Γουόλ Στριτ, ορίστηκε τον Δεκέμβριο «ειδικός σύμβουλος», με βασική αποστολή του να «απαλλάξει» τη χώρα από «τις καταστροφικές κανονιστικές

ρυθμίσεις […] που αποτελούν τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη» των ΗΠΑ.

Σε επιστολή του προς τον Τραμπ ο Άικαν επικαλέστηκε τον διορισμό της Νεόμι Ράο σε ρόλο «διευθύντριας για θέματα απορρύθμισης». Ο διορισμός της Ράο επικυρώθηκε από την αμερικανική Γερουσία τον Ιούλιο.

Ο ίδιος προσέφερε αμισθί τις υπηρεσίες του στον πρόεδρο Τραμπ και επικρίθηκε από πολλούς Δημοκρατικούς, οι οποίοι υποπτεύονταν ότι θα προωθούσε φακέλους στους οποίους είχε προσωπικό οικονομικό συμφέρον.

Στην επιστολή που ανήρτησε στον ιστότοπό του ανέφερε: «Αντίθετα με όσα υπαινίχθηκαν κάποιοι από τους Δημοκρατικούς που σας αντιπολιτεύονται, δεν απέκτησα ποτέ πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν ήσαν δημόσιες, ούτε επωφελήθηκα της θέσης μου.

Μολοντούτο αποφάσισα να τερματίσω τη συνεργασία μας, με την έγκρισή σας, διότι δεν θα επιθυμούσα οι κομματικές συγκρούσεις να επισκιάσουν την κυβέρνησή σας ή το σημαντικό έργο της κυρίας Ράο», τόνισε ο Άικαν.

1/2 Today, with President Trump’s blessing, I ceased to act as special advisor to the President on issues relating to regulatory reform.

— Carl Icahn (@Carl_C_Icahn) August 18, 2017

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την απόφαση του κ. Άικαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα